Verslag van de verbouwingen op de damlaan 22-24.

In 2008 hebben wij Primera langs de sluis overgenomen. Er was toen sprake dat we naar het plein moesten verhuizen. Maar na vele gespreken tussen Primera, de Post en Ing. is er besloten dat we in onze eigen pand zouden blijven en dat daar een grote verbouwing zou plaats vinden. Best spannend nog nooit zo iets ingrijpends gedaan. Op zoek naar een aannemer. Verschillende aannemers over de vloer gehad, de een weet het nog beter dan de ander. Ons oog is gevallen op VESTE BOUW uit wateringen. De aannemer heet Richard Mooijman. Hij nam de tijd en legde alles  goed uit.

Voordat de winkel werd veranderd moest er ook eerst iets boven in onze privé woning worden gedaan. In het najaar van 2009 is Veste Bouw begonnen met de verbouwing van de badkamer en de keuken.

Wij hebben een vierkant kamertje op de tweede etage Richard kwam met goede voorstellen hoe we van dit kamertje een leuke badkamer konden maken. Dit is een mooie inloop douche geworden met wc en wastafel.  Voordeel was dat het vierkant was en leeg. De oude douche was ergens anders dus we konden gewoon blijven douchen. Hij werkte lekker volgens planning. Ging lekker snel door naar de keuken en oude douche die gesloopt moesten worden. De keuken was een wat grotere klus maar toch voor de feestdagen was alles weer klaar en normaal. Het personeel wat voor hem werkt is erg netjes, alles werd iedere dag opgeruimd.

primavera-de-koning

Op naar de grote klus de winkel in 2010.

De vergunningen gingen niet zo gemakkelijk. De gemeente werkte niet zo mee, vele gesprekken gehad en de aannemer ging iedere keer weer mee. En wij maar willen verbouwen. Eind 2010 kregen we eindelijk groen licht. Met Richard afgesproken dat we in het nieuwe jaar van 2011 zouden gaan beginnen met de verbouwing. In Februari zijn ze achter de winkel begonnen met de voorbereidingen.

Alles werd gesloopt, de bodem werd gesaneerd. Met Pasen op 24 april 2011 hebben we de winkel leeg gehaald want we moesten verplaatsen naar een noodwinkel voor de deur. En dan kon het  echte werk beginnen. Alle muren werden gesloopt en alles moest worden opgevangen  met steunpalen. We leefden een beetje op een huis met palen. Er zijn erg veel nieuwe ijzeren steunbinten geplaatst. Kan niet anders zeggen dan dat gelukkig alles goed is gegaan. Toch erg spannend!

De vloer is er eruit gehaald, de loodgieter heeft nieuwe riolering aangelegd. Nieuwe muren werden geplaatst, vloer gestort, alles geschilderd en een hele nieuwe pui aan de voorkant. Begin juli alles klaar. De aannemer had alles goed geregeld. De nieuwe winkel interieur kon geplaatst worden. Toch nog een hoop werk en op 20 juli 2011 was dan toch de grote dag.

Wij danken Richard  en het personeel voor het mooie resultaat.